Home Catalogi Aktueel Wereld Kontakt
© Rob van den Bor 2019

Schilderij op Postzegel

Rembrandt  Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 of 1607 – Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlands kunstschilder; hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de Barok en hij is zichtbaar beïnvloed door het Caravaggisme, alhoewel hij nooit naar Italië is geweest. Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten (clair-obscur) neerzette om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te leiden, leidde tot levendige scènes vol dramatiek. (bron Wikipedia)

CATALOGUS REMBRANDT OP LAND

Onderstaande landcatalogi geven alle mij bekende zegels, velletjes, blokken en dergelijke van Dürer. De catalogi zijn alfabetisch per land met vermelding van Michel en Yvertnummers, prijsindikatie, afbeelding en titels voorzover beschikbaar. Naast schilderijen zijn er veel etsen en tekeningen op postzegel uitgegeven. Voor zover herkenbaar in de catalogus zijn deze apart vermeld. In het Rebrandtjaar 2019 wordt stilgestaan bij zijn 350e sterfjaar. Dit gaat gepaard met vele tentoonstellingen en nieuwe uitgiften. In Nederland is een velletje met 5 zegels met 2 etsen van Rembrandt uitgegeven. Zie foto. In Caribisch Nederland is door Bonaire en St. Eustatius een vel uitgegeven met details van de Nachtwacht. Zie Landen A-C. Laatste aanvulling 10 maart 2019.
Landen EUROPA   Landen EUROPA Landen D - G  Landen D - G
Pagina in o
P
Versienummers: Landen EUROPA mrt 2019  Landen A-C  mrt 2019 (2) Landen D-G mrt 2019  Landen H-M dec 2018    Landen N-R mrt 2019  Landen S mrt 2019  Landen T-Z dec 2018 Etsen en Tekeningen mrt 2019
Landen H - M  Landen H - M Landen N - R Landen N - R Landen S      Landen S Landen T - Z  Landen T - Z
OVERIGE Landen Wereld:
Lorem Ipsum Dolor Landen A - C Landen A - C Etsen en Tekeningen Etsen en Tekeningen